Open groep:
Nieuwe leden welkom
Gesloten groep:
Wij zijn volzet

Deinze – ZEVI

Deinze – ZEVI Locatie: ZEVI school Contacteer de groep

In Deinze starten wij een groep op voor opvang tijdens de vakanties. Onze groep mag de faciliteiten van de school ZEVI gebruiken. Samen spreken we af welke dagen we opvang organiseren en maken we afspraken.
Ook kinderen die niet in ZEVI naar school gaan zijn van harte welkom in onze groep. Voor kinderen tussen 2,5 en 12 jaar.

Oudenaarde – De Vier Tuinen

Oudenaarde – De Vier Tuinen Locatie: Freinetschool De Vier Tuinen Deze groep is volzet

Sinds de zomer van 2016 organiseren enkele ouders en leerkrachten van Freinetschool De Vier Tuinen samen vakantieopvang met beurtrollen. De kinderen vinden het fijn om te kunnen spelen in de vertrouwde omgeving van hun school én met de kinderen en ouders die ze kennen. Ouders leren elkaar en de speelkameraadjes van hun kinderen op deze manier nog beter kennen wat bijdraagt aan de familiale sfeer op school.

Mortsel – BLIJ-spelerij

Mortsel – BLIJ-spelerij Locatie: deFENIKS - WALPURGIS Contacteer de groep

Een kleine, gedreven groep ouders verenigt zich in de zomer van 2017 enkele weken lang in de BLIJ-spelerij om met een beurtrolsysteem, een alternatieve vorm van kinderopvang te organiseren.
We zorgen gedurende 3 weken afwisselend voor elkaars kinderen en laten tijdens deze BLIJ-spelerij onze kinderen kennismaken met de talenten, leefwerelden en achtergrond van al de ouders. Zo steken we samen een heel divers programma in elkaar voor dit alternatief zomerkamp.
Onze talentenbank bevat o.a. een super soepmaker, een make-up artiest, muziekmakers, knappe knutselaars, kunstenaars en artiesten in alle maten en soorten, een kapitein, een fotograaf, fantastische sprookjesvertellers, een yoga-master, een buikdans prinses, een serre-boerin, een textiel recyclage activiste, etc.

Je kan zelf kiezen welke dagen je opvang nodig hebt en wanneer je zelf participeert.
De BLIJ-spelerij vindt plaats tussen 3 en 5 juli en tussen 14 en 25 augustus 2017

Mechelen

Mechelen Deze groep is volzet

Cokido Mechelen start in de zomer van 2017 op met een klein groepje jonge kleuters. Op een locatie vlakbij de kruidtuin willen we deze zomer proberen en experimenteren hoe het loopt en dan mogelijks de groep groter maken naar de andere vakanties toe.

Drongen – Kidro’s

Drongen – Kidro’s Locatie: Basisschool De Mijlpaal Contacteer de groep

Vanaf de zomer 2017 kunnen ouders en kinderen tijdens de vakanties terecht bij Kidro's Drongen voor vakantiepret en speelplezier.
Beurtelings nemen ouders een dag van de opvang op zich.
We willen KLEINSCHALIG, BUURTGERICHT, BETAALBAAR, BEREIKBAAR en TOEGANKELIJK zijn voor iedereen die zich mee wil engageren om de vakantieopvang mee vorm te geven.
Op die manier kunnen kinderen en ouders zich thuis voelen en vertrouwd voelen met elkaar en met de buurt.

Deze zomer starten we met 2 weken opvang om dan samen verder vorm te geven aan dit bijspelen in de volgende vakantieperiodes.
Data:
17 tot en met 21 juli 2017
14 tot en met 18 augustus 2017

Assebroek – Het Speelbos

Assebroek – Het Speelbos Deze groep is volzet

In 2017 richtten we samen met enkele gezinnen van de basisschool Jan Fevijn campus Paalbos de bijspeelgroep 'Het Speelbos' op. In de herfstvakantie draaiden we proef en in de krokusvakantie 2018 gingen we ook officieel van start! We spelen bij voor kindjes van 2,5 jaar tot en met het eerste leerjaar en kunnen hiervoor gebruik maken van de schoolgebouwen. Onze bijspeelgroep bestaat ondertussen uit een 20-tal gezinnen. We organiseren een betaalbare, kleinschalige en familiale opvang tijdens de schoolvakanties en komen zo tegemoet aan de noden van zowel de kinderen als de ouders. De kindjes worden samen met hun schoolvriendjes opgevangen door ouders die ze kennen in een vertrouwde omgeving. Kindjes en ouders zijn erg enthousiast over het bijspelen als alternatief voor de gewone buitenschoolse opvang. Bovendien draagt het bijspelen ook bij aan het gemeenschapsgevoel op school. Het Speelbos-verhaal wordt hopelijk nog lang vervolgd!

Gentbrugge – De Freggels

Gentbrugge – De Freggels Locatie: Wijkschool Sancta Maria

Wij zijn een kleine groep ouders van de wijkschool Sancta Maria Gentbrugge die graag samen voor gezellige en betaalbare kinderopvang zorgen voor onze peuters en kleuters. We mogen gebruik maken van de faciliteiten op school. Een eerste proefweek gaat door in de paasvakantie 2018. Zoals wikipedia zegt “De Freggels zijn kleine vrolijke wezens en brengen hun dagen door met plezierige bezigheden als zingen, dansen en lachen”.

Roeselare

Roeselare Contacteer de groep

Onze groep ouders organiseert opvang in Roeselare tijdens de vakanties. Samen werken we een schema uit waarbij ouders enkele halve dagen komen bijspelen in ruil voor kinderopvang.
We organiseren ook regelmatig activiteiten buiten de vakanties voor de gezinnen zoals een picknick, taartnamiddag, BBQ in het stadspark... Zo leren de kinderen (en de ouders) elkaar beter kennen. We zijn meer dan gewoon een kinderopvang!

Antwerpen – WOUD

Antwerpen – WOUD Locatie: Freinetschool De Pientere Piste Contacteer de groep Deze groep is volzet

WOUD bestaat uit een vijftiental gezinnen waarvan de meeste kleutertjes op school zitten in Freinetschool De Pientere Piste. Vanuit een nijpend te kort aan inspirerende en betekenisvolle vakantieactiviteiten voor jonge kinderen nemen wij gezamenlijk het heft in eigen handen. We willen verder gaan dan louter entertainment en opvang en streven naar kleinschalige, familiale, alternatieve kampjes voor kindjes van +- 2,5 tot 6 jaar. De natuur, een breed gamma aan kunstdisciplines en boeken vormen de inspiratie voor de WOUD-kampjes. Gevoed door een vleugje Montessori en Freinet en met een snuifje Reggio Emilia zoeken we naar een goed evenwicht tussen prikkelende activiteiten en vrij spel. We werken met duurzame, natuur(lijke) materialen die de kinderen prikkelen en uitdagen tot spel, ontdekking, experiment, creatie, dromen en filosoferen. Samen met de verschillende ouders ontwikkelen we opvang waarbij alle talenten, van zowel kinderen als ouders, ingezet kunnen worden. Zo wordt WOUD een plek waar kinderen mogen dansen in de plassen, kunnen bouwen met stenen, schilderen met takken, verdwalen in de verhalen en rennen in het bos. Onze eerste kampjes vinden plaats in de krokusvakantie 2018 en in de eerste en laatste week van de zomervakantie 2018.

Mortsel – De Muizenbende

Mortsel – De Muizenbende Locatie: Jenaplanschool

Wij zorgen deze zomer voor de ‘Muizenbende', een fijne groep kleuters van 2,5 tot 4 jaar. Onze groep is gestart door enkele ouders van de ‘Muizenklas' (instap en 1e kleuter bij Jenaplanschool Lieven Gevaert in Mortsel), dat verklaart meteen ook onze naam. Ondertussen zijn we samen een kleine groep ouders vanuit verschillende scholen in Mortsel. Deze zomer organiseren we opvang voor onze bende van 16 t.e.m. 27 juli op de Jenaplanschool; met grote speelplaats met speeltuin en zorgen we voor de kippen van de school. Klein Zwitserland natuurgebeid bevindt zich achter de school, dus dat staat zeker ook al op het programma. Wij worden er alvast helemaal blij van!

Kortrijk – Vakantiewerking Pius X

Kortrijk – Vakantiewerking Pius X Locatie: Pius X School Contacteer de groep

Het is niet altijd eenvoudig om opvang te vinden in schoolvakanties. Daarom organiseren we (een groep enthousiaste ouders uit de buurt) het zelf, in de vertrouwde en veilige omgeving van de Pius X-school. Het is een kleinschalig en warm initiatief, waarbij de kinderen ook in schoolvakanties kunnen spelen met kameraadjes uit de klas en school. Ouders passen beurtelings op elkaars kinderen.

Kortrijk – Heerlijke Wembley

Kortrijk – Heerlijke Wembley Deze groep is volzet

We zijn een groep van een 25-tal ouderparen die vakantiewerking organiseren op de boerderij Heerlijkheid van Heule en de Wembley in Heule. De kern van onze groep zijn ouders van kinderen uit VBS De Watermolen maar er zijn ook een aantal kinderen bij onze werking die daar geen school lopen maar die we via vrienden of familie aansloten bij onze groep.

Ieper – De Bijspeeltuin

Ieper – De Bijspeeltuin Locatie: Freinetschool de Tierlantuin Contacteer de groep Deze groep is volzet

Bijspelen in Ieper is een vereniging van ouders en grootouders die verbonden zijn met Freinetschool de Tierlantuin. Op deze locatie organiseren we vanaf de zomer van 2017 samen kinderopvang voor kindjes van 2,5 tot 12 jaar.

Gent – Jaagbaar

Gent – Jaagbaar Locatie: DOK Gent Contacteer de groep

Ondanks een groeiend bewustzijn en aanbod is duurzaam leven vaak moeilijk, tijdrovend en/of duur. De oplossing? Samenwerken om duurzame keuzes gemakkelijker te maken.
JAAGBAAR maakt nu al de keuze om een participatieve kindercrèche centraal te stellen binnen de sociale coöperatie. Vorige zomer hebben we het principe van "bijspelen" in onze tijdelijke locatie toegepast op "dok" in Gent.

Gent – Pastory

Gent – Pastory Locatie: Dampoortwijk Contacteer de groep

Een groep gedreven buurtbewoners en -organisaties wil de Pastory behoeden voor verval en bruikbaar maken als een plek waar de Dampoortwijk zichzelf kan vinden en (her)uitvinden. We organiseerden er een bijspeelgroep voor en door de buurt. Samen in de buurt vakantieopvang organiseren, daar start het mee. Met beurtrollen tussen ouders, grootouders, ... kunnen we zelf een leuke vakantiewerking organiseren. Voor kinderen tussen 3 en 12j.

Gent – Ravotterij

Gent – Ravotterij Locatie: Rabot, Blaisantvest en Bloemekeswijk Contacteer de groep

De Ravotterij is een kleinschalig initiatief van ouders uit de buurt die hun kleine kinderen een leuke vakantie willen bezorgen. We richten ons op kinderen tussen de drie en zeven jaar. We willen met onze opvang meer doen dan kinderen entertainen, we willen de sociale cohesie in de buurt versterken. Dat lukt. Ongeveer de helft van de ravotterij-kinderen gaat naar de school waar de opvang wordt georganiseerd, de andere helft niet. Die openheid vinden we een meerwaarde. Lees meer op onze blogsite: https://deravotterij.wordpress.com/

Cokido in je bedrijf of organisatie? Neem contact op met ons. Contacteer ons