Waarom is Cokido opgericht?

  • Onze samenleving staat voor grote ecologische, sociale en economische uitdagingen. We hebben het druk en zijn constant op zoek naar een gezonde balans tussen kwalitatieve vrije tijd en werk, tussen rust en uitdagingen. Het bijspelen verhoogt het vertrouwen, de tolerantie en de onderlinge solidariteit tussen de deelnemers. Zo ontstaan kleine gemeenschappen, groepen met gemiddeld 25 families, die een hogere betrokkenheid tonen naar de buurt.

Wie en wat drijft Cokido?

  • Cokido is een project van De Stuyverij. Onze VZW ontwikkelt bottom up samenlevingsprojecten die de veerkracht van lokale gemeenschappen verhoogt. Wij gebruiken “peer to peer”mechanismen om nieuwe “commons” te ontwikkelen en te laten beheren door de gemeenschappen. De Stuyverij is een vereniging voor gemeenschappelijk nut. We hebben een focus op een duurzaam inkomstenmodel maar zijn niet winst gedreven ondernemers. Dit betekent dat we voor de inkomsten  rekenen op de deelnemers, de werkgevers en de lokale overheid om ons te steunen met de noodzakelijke middelen. www.destuyverij.be

Wil jij deel uitmaken van de toekomst?

  • Ouders zijn bij Cokido zelf aan zet. Heb je ideeën of wil je meewerken binnen het Cokido model? Contacteer ons! hallo@cokido.org Contacteer : frank@destuyverij.be

Onze droom

  • We willen het principe van “bijspelen” terug in de gemeenschap brengen. Vroeger deden mensen dit van nature. Er was dan ook meer tijd hiervoor. Vandaag hebben mensen hiervoor wat meer ondersteuning nodig, om het bijspelen vlot te kunnen organiseren. Het is onze droom om dit principe in België maar evengoed daarbuiten, waar nodig, terug op de kaart te zetten. Bijspelen is een aanvulling op het bestaande aanbod. Zo kan, wie dat wil, veel meer betrokken zijn bij onze kinderen en hun buitenschoolse opvang.

Wij mikken op 100 actieve Cokido groepen tijdens de zomer van 2017. Heb je zin om mee te werken aan deze droom? Help ons bijspelen promoten in je buurt!

Buitenschoolse kinderopvang, dat doen we samen!

Cokido in je bedrijf of organisatie? Neem contact op met ons. Contacteer ons